THE PASSION

3 T/M 5 APRIL 2020 | JOZEFKERK WASSENAAR

Audities

Op 13 oktober staan de audities van The Passion Wassenaar op het programma. Hieronder vinden jullie alle belangrijke informatie over de komende audities. Op deze pagina vind je o.a. meer informatie over het auditiemateriaal, het afnemen van de audities en de besluitvorming.

Voorbereiden
In de eerste informatiemail hebben jullie een overzicht ontvangen van alle rollen waar auditie voor gedaan kan worden. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich zelf verdiepen in het verhaal en de rol waar ze voor willen auditeren. Om je goed voor te kunnen bereiden vinden jullie in de dropbox de bladmuziek van de auditienummers en de bijbehorende pianobegeleiding in MP3. Beluister de pianobegeleiding goed want het kan zijn dat de muziek niet in de originele toonsoort wordt gespeeld.

Auditiecommissie
De auditiecommissie bestaat uit de vaste leden van het Artistiek Team (regisseur, zangcoach en producent). Een repetitor begeleidt de audities muzikaal op de piano. De beoordeling wordt gevormd door hetgeen de auditant laat zien op het gebied van zang en spel en hoe de auditant omgaat met eventuele aanwijzingen tijdens de auditie.

Absentie
Wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij de auditie i.v.m. ziekte of privéomstandigheden kan in overleg geprobeerd worden of er op een ander tijdstip nog auditie gedaan kan worden. Indien er geen auditie is gedaan kan een deelnemer niet ingedeeld worden op een rol.

Afname van de auditie
Een auditie duurt circa 10 minuten en de auditanten zingen en/of spelen een door het AT gekozen muziekstuk en/of monoloog. De overige rollen in het stuk zullen tijdens een korte speloefening op zondagavond 13 oktober verdeeld worden onder de ensemble-leden. Wij kunnen de auditant eventueel vragen om vanuit improvisatie iets anders te laten zien of horen op zanggebied (bijvoorbeeld het zingen van een toonladder om het bereik te bevestigen) of op spelgebied (het spelen van een scene met de tekst erbij).

Besluitvorming
Na afloop van alle audities gaat de auditiecommissie in overleg en vindt er besluitvorming plaats met betrekking tot de rolverdeling. Hierbij streeft de commissie ernaar dat iedere deelnemer dat auditeert een grote of kleine rol(len) krijgt toebedeeld. Enkel indien je op het auditieformulier hebt aangegeven meerdere rollen niet te willen uitvoeren, is er een grotere kans dat je geen rol krijgt toebedeeld. Je kan logischerwijs voor iedere rol ingedeeld worden waarvan je niet op het auditieformulier hebt aangegeven deze niet te willen uitvoeren. Wij kunnen helaas dan ook geen garantie geven dat je een rol krijgt toebedeeld. Wanneer je wel ingedeeld wordt op een rol rekenen wij erop dat je de rol naar beste kunnen ten uitvoer brengt en alle verantwoordelijkheden die bij de rol horen zult nemen.

De uitslag
Als alles normaal verloopt wordt de auditieuitslag op maandag 14 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur naar jullie gemaild. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Mocht je na enkele dagen nog steeds behoefte hebben aan een feedbackgesprek, dan kan een gesprek aangevraagd worden bij de productieleiding via productie@thepassionwassenaar.nl Hierbij vragen we je om op voorhand aan te geven welke vragen je voor de auditiecommissie hebt.

Auditieformulier
Op het online auditieformulier kan aangegeven worden voor welke rol je auditie wilt doen. Je hebt de mogelijkheid om een eerste en tweede keus op te geven. Logischerwijs is de eerste keus de rol waar je daadwerkelijk auditie mee gaat doen. Invullen van de tweede keus is niet verplicht, maar hier kan je aangeven voor welke rol je in aanmerking wil komen mocht jouw eerste keus aan een ander worden toebedeeld.

Voor welke rol wil je auditeren? (eerste keus)

Voor welke rol wil je auditeren? (tweede keus)

Ik kan auditeren op (vink aan op welk dagdeel je beschikbaar bent)

7 + 15 =

Inschrijven en vragen
Indien je wilt auditeren voor een rol in The Passion moet dit formulier uiterlijk vrijdag 4 oktober 2019 bij ons binnen zijn. Heb je nog vragen over de audities voor The Passion Wassenaar? Neem dan contact met ons op via productie@thepassionwassenaar.nl